FAQ


Wat is de status van mijn order?

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst ontvang je via het opgegeven e-mailadres een bestelbevestiging. Zodra de bestelling is verzonden ontvang je een verzendbevestiging. Wanneer je meer informatie wilt over je bestelling kan je inloggen op je persoonlijke account, een e-mailbericht sturen naar info@cocoesther.com of het contactformulier invullen op de website.

Optie ophalen: waar kan ik het item ophalen?

Als je hebt gekozen voor de optie 'Ophalen van je bestelling" dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op na de bestelling over de ophaaldagen, tijden en het ophaaladres.

Het ophaaladres is bij onze vervoerder Nederick in Amsterdam, Noord-Holland.

 

Bezorgen: Wat is de levertijd en wat zijn de kosten?

De levertijd van de items staat aangegeven bij het product op de productpagina. De levertijd kan verschillen per product.

De bezorgkosten zijn als volgt 

SOORT PRIJS
Pakketpost klein PostNL 0-10 kilo verzekerd 8,70
Pakketpost groot PostNL 10-30 kilo verzekerd 15,-
Bezorgen meubels begane grond (exclusief montage, uitpakken en meenemen verpakkingsmateriaal) 75,-
Pakketpost Buitenland Contact us
Bezorgen meubels Fullservice inclusief montage/ uitpakken/ meenemen verpakkingsmateriaal 125,-

Retourneren: hoe stuur ik een bestelling retour en wat zijn de kosten?

Je mag de bestelling binnen 14 dagen ruilen of retourneren (niet gebruikt en onbeschadigd). Custom made items zijn uitgezonderd en kunnen niet geruild of retour.

Om het item te ruilen of retourneren, stuur je een e-mailbericht naar Coco & Esther Interiors:

 

info@cocoesther.com

ovv Factuurnummer

Reden van retour/ruiling

Indien van toepassing foto's van het item

 

Kosten

De kosten en verantwoordelijkheid van ruilen en retouren zijn voor de klant. Alleen onbeschadigde en ongebruikte items worden als ruiling of retour geaccepteerd.

Grote items worden geretourneerd via het transportbedrijf. De kosten hier van zijn €75,- Retour van grote tafels van 180cm of groter is €125,-

Kleine items gaan retour in de originele verpakking via PostNL, de kosten variëren. Zie www.postnl.nl voor de huidige tarieven.

 

Custom made: ik wil een product bestellen of aanpassen naar mijn wensen, hoe doe ik dat?

Wil je een item laten maken of heb je een item gezien waar je graag een aanpassing aan wilt laten maken?

Stuur ons een e-mailbericht naar:

 

info@cocoesther.com

 

of vul het contactformulier in

Zijn mijn persoonsgegevens beschermd/ Privacy Policy?

Ja je persoonsgegevens zijn beschermd.

Coco & Esther Interiors houdt zich aan de wet persoonsbescherming, ook de AVG genoemd.

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de factuur en indien van toepassing om je bestelling te verzenden.

Annuleren: hoe annuleer ik mijn bestelling?

Om een bestelling te annuleren kan je tijdens het bestelproces stoppen met het invoeren van de gegevens.

Mocht je het product al besteld hebben stuur dan een e-mailbericht naar info@cocoesther.com met in het onderwerp: Annuleren van de bestelling.

Indien de bestelling al verzonden is, kunnen we de bestelling niet meer annuleren. Dan kan je de bestelling retourneren volgens de retourprocedure. De kosten van verzenden en retour zijn voor de klant.

Wat is de garantie op mijn product?

 

GARANTIE 
De garantie op de producten is 6 maanden na de aankoopdatum, waaronder:
- Beschadigingen anders dan aangegeven voor aankoop van het product bij ontvangst.
- Indien bij ontvangst het product:
Niet compleet is, beschadigd is anders dan aangegeven voor de aankoop, niet werkt naar functie.
- De verfcoating bij afbladderen bij normaal gebruik zonder gebruikersschade etc.
- Lichtbronnen werken naar behoren zoals aangegeven voor aankoop bij normaal gebruik.

-  Beton cire coating gaat verkleuren of laat los bij normaal gebruik.

 

GEEN GARANTIE

Alle schade na 6 maanden.
Alle gebruikersschade binnen 6 maanden bij normaal gebruik.

Definitie normaal gebruik:
Normaal gebruik is indien het product gebruikt wordt waar het voor bedoelt is/naar functie/ naar wat voor algemene maatstaven van het product, reëel is. Heb je het product normaal gebruikt, maar is het versleten? Of heb je het verkeerd gebruikt? Dan noemen we dit gebruikersschade.
Gebruikersschade is:
- Stootschade
- Vochtschade
- Gewichtschade
- Breukschade
- Vlekschade
Aanvullend geen garantie:
-De verfcoating bij stoten, krassen, huisdierschade etc. anders dan aangegeven voor aankoop van het product en voor ontvangst.
-Schade aan het marmer, spiegel of glas anders dan aangegeven voor aankoop van het product en voor ontvangst. Daar valt alle gebruikkersschade onder (zie hier boven).

- Schade bij beton cire door stoten, krassen, gebruik van zuren, kokend hete vloeistoffen, watervaste stiften en producten, vallen of anders dan aangegeven voor aankoop van het product. Beton cire is gestucd en heeft een structuur met haarvaatjes, krasjes, putjes etc. Dit zijn geen beschadigingen en valt niet binnen de garantie. 

 

Alle schade die niet onder garantie valt kan wel in overleg worden gerepareerd tegen meerkosten.

Waar vind ik onderhoudsadvies van mijn meubel?

 

Hier onder vind je het onderhoudsadvies van de meest voorkomende materialen. Mocht je meer willen weten of staat het juiste advies hier niet bij? Neem contact met ons op via info@cocoesther.com

-Beton cire-

Beton cire betekent letterlijk gewreven beton. Beton cire bestaat uit onder andere cement, resin en kleurstof. Door deze kleurstof kun je jouw gewenste kleur kiezen uit de kleurstalen. Na de beton cire brengen we een aantal lagen coating aan voor het verharden en het waterdicht maken van het oppervlak.
Door de aanwezigheid van natuurlijke materialen in het beton ontstaat er een uniek uiterlijk. De samenstelling is immers nooit precies gelijk. Hierdoor ontstaat voor elk betonnen product een eigen ‘tekening’ op het oppervlak. Ook kan er kleurverschil aanwezig zijn.
Tijdens het uitharden van de betonmortel kunnen er minuscule haarscheurtjes, kleine gaatjes en streepjes aan de oppervlakte van het beton ontstaan. Deze doen niets af aan de structurele sterkte van het product en is een kenmerk van beton.

Beton cire is een hard materiaal. Toch moet je voorkomen dat er zware, harde of scherpe voorwerpen op het oppervlak vallen of schuren/krassen omdat het kan leiden tot beschadigingen.
Beton cire is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Te snelle grote temperatuurswisselingen kunnen wel beschadigingen veroorzaken. Hete pannen kan je niet direct op het betonnen oppervlakken plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter. De plaatselijke verhitting van het beton kan leiden tot haarscheurtjes of verkleuringen.
Gebruik geen zure producten, ook niet verdund met water op het betonoppervlak, dit leidt tot onherstelbare beschadiging van het betonoppervlak.
Zuren: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalkoplossers, cementsluierverwijderaar, zoutzuur, citroensap, sinaasappelsap, wijn en koolzuurhoudende dranken moeten zo snel mogelijk met veel water, grondig verwijderd worden om schade tot een minimum te beperken.
Andere agressieve (schoonmaak-)middelen zoals: chloor, ammonia, gootsteenontstopper, ovenreiniger moeten zo snel mogelijk met veel water worden verwijderd.
Ook voor olie- en vethoudende producten zoals: slaolie, olijfolie, boter of vet geldt dat deze zo snel mogelijk met veel water verwijderd moeten worden. Ze kunnen bij langdurig contact hinderlijke kringen op het oppervlak geven.
De beschermende laag op het betonnen oppervlak kan als gevolg van grote hoeveelheden heet water dof uitslaan.

Schoonmaakadvies: Voor de reiniging en onderhoud van uw beton ciré kan je lauwwarm water met een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken, Bijv. Ecover. Dit middel bevat naast hoogwaardige natuurlijke zepen ook onderhoudscomponenten wat de bescherming bevordert.

Gebruik geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende bestanddelen of zuurhoudende schoonmaakproducten.

-Marmer-

Marmer is ontstaan door de metamorfose van kalksteen onder extreem hoge druk.

 Het is een puur natuurproduct maar heeft wel een zachte bovenlaag.

Door de zachte bovenlaag is marmer gevoelig voor krasjes. Het gebruik van onderzetters voorkomt beschadigingen.

Dep gemorste vloeistoffen direct op. Deze kunnen kringen of vlekken veroorzaken.

Zorg nooit voor grote spanning op het blad door erop te gaan zitten of staan.

 

Schoonmaakadvies: Maak het marmer schoon met een sopje van bijvoorbeeld Dreft. Gebruik geen schurende voorwerpen en geen zuurhoudende, chemische of bijtende middelen.

Om het marmer weer mooi glanzend te maken druppel je een klein beetje slaolie op een doekje. Wrijf dit over het blad, en hij glanst weer prachtig!

 

-Glas-

 

Schoonmaakadvies: Maak het glas schoon met een sopje van bijvoorbeeld Dreft. Gebruik geen schurende voorwerpen en geen zuurhoudende, chemische of bijtende middelen.

Zo blijft het glas mooi glanzend!

 

-Coating-


Het frame van veel items is gemaakt van staal waar een speciale coating overheen is gezet. De gouden coating bestaat uit meerdere lagen. Deze coating is afgemaakt met een laatste laag transparante coating.

Alhoewel de coating erg sterk is, is het advies op te passen met schuren en stoten. Hierdoor kan de coating er af gaan.

 

Schoonmaakadvies: Maak het frame schoon met warm water zonder toevoegingen. Mocht er een plakkende substantie weggehaald worden (denk aan limonade etc), gebruik dan een verdund sopje. Gebruik geen schurende voorwerpen en geen zuurhoudende, chemische of bijtende middelen.

Bezorging grote pakketten: Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

De bezorging van de grote items wordt gedaan door vervoersbedrijf Nederick Furniture Delivery, Kaapstadweg 35, Amsterdam

 

De leveringsvoorwaarden zijn:

 

1 Bezorging is inclusief montage van de gekochte artikelen. Daarnaast kunnen demontabele kasten niet gemonteerd worden door de chauffeurs.

2 Bezorging is inclusief afvoer van verpakkingsmateriaal en pintransacties.

3 Bezorging is op de begane grond of tot de eerste deur. Vanzelfsprekend kunnen we op andere verdiepingen leveren maar vragen wij een meerprijs. Indien er een lift aanwezig is worden de verdiepingen gerekend als begane grond. Als de artikelen niet in de lift passen gaat de verdieping toeslag van kracht.

4 Bezorging op de begane grond is tot en met de eerste deur aan de weg. Wanneer er geen deur aanwezig is telt de weg als begane grond.

5 U als klant bent verantwoordelijk dat de chauffeurs voldoende werkruimte tot hun beschikking hebben wanneer dit niet het geval is wordt er een meerprijs a €17,50 per 15 minuten in rekening gebracht. Dit houdt bijvoorbeeld in als de oude bank verplaats moet worden of artikelen aan de kant gezet moeten worden.

6 Let op! Wanneer de artikelen niet naar binnen passen in overeenstemming met de Arbowet bent u zelfverantwoordelijk voor de gekochte goederen. Als wij de artikelen mee retour moeten nemen bent u verantwoordelijk voor de extra kosten die gemaakt worden.

7 Vaste kasten, betontafels, tafels groter dan twee meter viertig en 3,5-zits banken en groter die uit één deel bestaan leveren wij niet op verdiepingen af. Hiervoor dient een verhuislift gehuurd te worden. Dit geldt ook voor artikelen die niet door het trapgat of de deur passen.

8 Geef bij het maken van de leveringsafspraak door of er bijzonderheden zijn in de route, beschikbaarheid of aan de locatie (lift, verdieping, raam etc.) Als dit niet is doorgegeven en er onnodig kosten gemaakt worden zijn deze voor u rekening.

9 Bij het gebruik van een verhuislift bent u verantwoordelijk dat de lift voor het huis kan parkeren. (Nederick maakt gebruik van een verhuislift op een auto.)

10 Bij afwezigheid wordt er een nieuwe afspraak ingepland en extra transportkosten in rekening gebracht.

11 Annuleren van de afspraak kan tot 48 uur van tevoren kosteloos, daarna wordt er 75 procent van de transportkosten inrekening gebracht. De uitzondering hierop is wanneer er gebruik wordt gemaakt van een verhuislift dienen deze kosten volledig betaald te worden.

12 Nederick Furniture Delivery is niet aansprakelijk voor schades die ontstaan tijdens bezorging.

Ik wil graag telefonisch contact, hoe bereik ik COCO & ESTHER Interiors?

Stuur voor een belafspraak een e-mailbericht naar:

 

info@cocoesther.com

 

Zet in het e-mailbericht je vraag,  telefoonnummer en de data en tijden waarop je gebeld kan worden.


Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op met het contactformulier


KVK 74197223  

BTW NL002009182B78  

BANK NL11KNAB0258672129